Till toppen

FAQ

Ariens vill svara på dina frågor. Vi har därför besvarat några av de vanliga frågorna nedan.

Reservdelar och tillbehör hittar du hos våra återförsäljare.
Kontakta en återförsäljare av Ariens/ECHO för tips och råd.
Bensin är en färskvara och bör inte vara äldre än tre månader. Alkylatbensin, även kallat miljöbensin, har längre livslängd och fungerar utmärkt tillsammans med våra produkter.
Du kan antingen använda färsk 95-oktanig bensin eller alkylatbensin/miljöbensin, blå behållare.
Ställ bensinkranen i läge "öppen", sätt gasreglaget mitt emellan låg och hög (om möjligt). Ställ chokereglaget på full. Tryck tre till fyra gånger på primerblåsan, dvs. den blåsa som sprutar bensin rakt in i förgasaren. Vrid om tändningen. Därefter drar du i startsnöret eller använder EL-start.
Töm förgasaren/tanken, smörj drivkedjan med olja, smörj axlar och kugghjul med fett samt smörj alla övriga smörjpunkter. Du kan även lämna in snöslungan för service hos en Ariens-återförsäljare.
Enstegsslungor matar in snön och slungar ut den i ett steg/en rörelse. Tvåstegsslungor har en inmatningsskruv som matar in snön och en utkastarfläkt som kastar ut snön. Dvs. två steg. Enstegsslungor är vanligtvis lätta, enkla att manövrera och saknar framdrift. De passar bäst för lätt snö och mindre snömängder. För större snömängder och tung/våt snö rekommenderas tvåstegsslungor.
Vi rekommenderar årlig service av din Ariens snöslunga.
Brytbultar kan du köpa hos en Ariens-återförsäljare. Tala om vilken modell av snöslunga du har så hjälper de dig att hitta rätt brytbult.
Motorstorlek Mängd olja (liter)  136cc 0,5  208cc 0,5  254cc 0,6  291cc 0,95  306cc 0,95  369cc 1,1  414cc  1,1 420cc 1,2
Zero Turn är en spakstyrd åkgräsklippare som är lätt att manövrera (du kan vända på en femöring). Du sitter bekvämt, har bra översikt och klipper upp till 50 % snabbare än med andra åkgräsklippare. Ariens Zero Turn kräver dessutom mindre underhåll än traditionella åkgräsklippare
Ja, biokit finns som tillbehör till alla Ariens Zero Turn-klippare.
Ja, LED-strålkastare finns som tillbehör till alla Ariens modeller som har störtbåge.
Ja, släp och dragkrok finns som tillbehör till de flesta Ariens Zero Turn-klippare.
Easy start är ett startsystem för snabbare och enklare start av ECHO-maskiner. Du startar maskinen enkelt med 1 eller 2 drag i startsnöret.
ECHO X är en serie maskiner som är utvecklade för professionell användning. De är hållbara och har lång körtid, kraftiga motorer och låg vikt.
ECHO Torque är en serie grästrimmers med 50 % högre vridmoment än en traditionell grästrimmer. Du kan använda tjockare trimmertråd, maskinerna har låg vikt och hög kapacitet (motsvarande betydligt större trimmers).
Ja, ECHO har utvecklat en professionell topphandsåg som går på batteri. ECHO DCS-2500T har samma kapacitet och körtid som en motsvarande bensindriven topphandsåg. Låg vikt, inga vibrationer och noll utsläpp.